Vinsmagning - lokalt

Dating med frederiksbergske vinhandlere


Vinsmagning - lokalt: ”Dating med frederiksbergske vinhandlere”!

Kend din vin og find din smag – tag med på besøg hos udvalgte vinhandlere på Frederiksberg og lad dig inspirere af deres viden og kunsten at smage sig frem!

Vil du gerne styrke kendskabet til forskellige druer, vine og flere landes kerneområder? Så tag med på turen og besøg forskellige lokale vinhandlere!

På turen får du udvidet dit kendskab til vin gennem oplæg, spørgsmål og smagsprøver.

Kurset finder sted fra ultimo februar og frem til medio april. Vi har udvalgt fire vinhandlere med hver deres særkende.

Prisen for deltagelse i hele forløbet er DKK 1.450,- pr. person.

Prisen omfatter vinsmagning og lidt tilbehør, dog et par gange med egentlig servering i form af mindre tapas. Hos de enkelte vinhandlere vil der være mulighed for særpris ved køb af vin.

FORLØB:

BICHEL VINE

Torsdag den 23. feb. – kl. 18.30 – ca. 20.00

Bichel Vine, Virginiavej 2 – sidevej til Smallegade: www.bichel.dk

Jakob Zeeberg fra Bichel Vine, Frederiksberg, vil guide os trygt og kvalificeret gennem nogle af de grundlæggende trin i kundskaben om vine. Han er selv certificeret med niveau 2 og 3 fra vinskolen WSET i London (Wine Spirits Education of Wine). Vi hører om druetyper og forskellige vinlande, og introduceres til, hvordan man for alvor smager på en vin - både hvid og rød vin samt bobler. Det anbefales at spise hjemmefra – skønt der vil blive budt på lidt brød, samt små lækkerier af ost og pølse. Bichel Vine på Frederiksberg er by-versionen af Bichel Gårdbutik i Hjortshøj, Nord for Århus.

FREDERIKSBERG VINHANDEL

Torsdag den 9. mar. – kl. 18.15 - 20.30

Frederiksberg Vinhandel, Frederiksberg Allé 25 – v/Morten Wulff, sommelier og indehaver: www.frederiksbergvinhandel.dk. Bæredygtighed, økologi og biodynamisk har specielt i de seneste år fået en stadig større betydning for vores indkøb af fødevarer. Det har for alvor sat fokus på dyrkningsmetoder, bearbejdning og fremstilling af de fødevarer, vi dagligt henter ned fra hylderne i supermarkeder og hos detailhandelen. Det samme gælder i stigende grad de drikkevarer, vi køber som supplement til madvarerne – herunder rækken af forskellige vintyper.

Men hvad betyder bæredygtighed, økologi og biodynamik, når vi retter blikket mod vinområdet? Hvad skal man være opmærksom på – og hvad er ”op-og-ned”, når det gælder vine?

De spørgsmål vil blive besvaret på denne vin-aften, hvor der udover en bred fortælling om emnet også bliver lejlighed til at smage et udvalg af fem vine suppleret med lidt brød, hvor vinene alle falder indenfor kategorien ”bæredygtig”! Vi holder os inden for Europa, hvor dagsordenen for bæredygtighed for alvor er forankret. Også selv om det faktisk var en amerikansk vin-guru højt på den internationale skala (Robert Parker Jr.), der lancerede en 100 point-skala, som i slutningen af 90’erne satte retningen for rangordning af bæredygtig vin – også i Europa!

Men meget mere om dette og udviklingen på naturvinsområdet frem til i dag ved selve arrangementet den 9. marts.

AMARONE

Torsdag den 23. mar. - kl. 18.00 - ca. 20.00

Amarone Specialisten, v/Michael Lyng, er beliggende på Peter Bangsvej 105 - www.amaronespecialisten.dk. Michael har fokus på topkvalitet og god service!

Efter flere års forelskelse i især Amarone blev det i november 2004 til udgivelsen af en bog om Amarone. Bogen opfyldte et behov for information om Amarone-vine og resulterede i en række kontakter til producenter i regionen Veneto i Norditalien, hvor Amarone vinene fremstilles.

Det førte blandt andet til, at flere producenter af de italienske vine kom ind på det danske marked – og flere gange havde tanken strejfet Michael…..”Hvorfor ikke prøve selv at importere noget god vin”?. Da han så stod med Latiums produkter, vidste han, at det skulle være nu!

MwineM blev skabt – AMARONESPECIALISTEN – og det er her i Michaels selskab aftenens vinarrangement med let servering finder sted med forrygende kvalitetsvine, og hvor champagne også blev en del af sortimentet.

VORES FREDERIKSBERG

Torsdag den 13. apr. kl. 18.00 – ca. 20.00

Vinturen rundt på Frederiksberg afsluttes på vinbaren ”Vores Franske”, Godthåbsvej 32 - www.voresfranske.dk. Det var Birgit Pichat, der i 2011 startede ”Vores Marked” – og da Mads Jensen stødte til i 2020, skiftede firmaet navn til Vores Franske, der foruden på Frederiksberg også har en vinbar i Farum. De deler begge gerne deres passion for vin og mad med gæsterne – blandt andet med fokus på økologiske og organiske vine. Det fremhæves altid, at det hele starter ude hos de franske producenter, hvor kontakten nu rækker mere end 10 år tilbage, og derfor har karakter af venskab! Ved besøget hos Vores Franske bliver der budt på tre udvalgte vine, mens der samtidig serveres nogle af de specialiteter, som vinbaren også byder på. Det hele ledsages af Birgits medrivende fortælling om vinenes oprindelse og produktion.

Tor23.02.202318:30-20:00
Tor09.03.202318:15-20:30
Tor23.03.202318:00-20:00
Tor13.04.202318:00-20:00

Kursusnummer
23-003

Tilmeldingsfrist
20.02.2023

Første mødegang
Tor 23.02.2023 18:30-20:00

Sidste mødegang
Tor 13.04.2023 18:00-20:00

Undervisningssted
Ny lokation hver gang

Lokale
Ny lokation hver gang

Pris

1450,- Almen

Del på Facebook


Frederiksberg Aftenskolen
Kong Georgs Vej 11
2000 Frederiksberg

Skoleleder: Helle Bøtcher

Telefon: 38112100

Mail: [email protected]

CVR: 41152958

Telefontid: 9.00 - 15.00


Medlem af Fora